TOIVO@TEE JATKAA VOI HYVIN –HANKKEESSA TEHTYÄ TYÖTÄ KOHDENTAEN TUKEA KRIISITILANTEESEEN

 

Toivo@Tee – Mikroyrittäjän hyvinvoinnnin ja uusiutumisen edistäminen kriisitilanteessa

Toivo@Tee on saanut kahden vuoden ESR-rahoituksen 1.4.2021 alkaen. Sinulle yrittäjänä avautuu mahdollisuus hakea osallistujaksi toukokuun alussa. Kaikkiaan noin 80 yksin- ja mikroyrittäjää voi osallistua Toivo@Tee -hankkeeseen. Tarkempi tiedote ja ilmoittautumislomake hankkeeseen tulevat saataville tänne Vapun jälkeen.

Toivo@Tee:tä koordinoi Laurea-ammattikorkeakoulu kumppaneinaan Metropolia ammattikorkeakoulu, Novago Yrityskehitys ja Osuuskunta Orrellan Putiikkiopisto.

Lisätietoa:

Tarja Kantola, Laurea-ammattikorkeakoulu; tarja.kantola(at)laurea.fi

Terhi Eskelinen, Metropolia ammattikorkeakoulu; terhi.eskelinen(at)metropolia.fi 

Terja Patama, Novago Yrityskehitys; terja.patama(at)novago.fi 

Sari Rauvanto-Eriksson, Putiikkiopisto; sari(at)putiikkiopisto.fi

 

VOI HYVIN –HANKE

 

Voi hyvin -hanke oli kaksivuotinen (2018 – 2019) ESR-rahoitteinen hanke, jota koordinoi Laurea-ammattikorkeakoulu yksinyrittäjien ja mikroyrittäjien hyvinvoinnin edistämiseksi. Hankkeessa lähdettiin liikkeelle yrittäjän omien voimavarojen ja minäpystyvyyden vahvistamisesta. Tavoitteena oli, että yrittäjät motivoituvat huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan ja edistämään sitä osana yrittäjyyttään ja muuta elämäänsä ja että yrittäjät saavat välineitä hyvinvointinsa edistämiseksi.

Hankkeen tavoitteena oli myös luoda joustava malli, jolla ammattikorkeakoulut ja alueen oppilaitokset voivat jatkossakin tukea yksinyrittäjän ja mikroyrittäjän hyvinvointia omalla alueellaan. Näin ollen sivusto toimii myös hankkeen jälkeen opiskelijoiden ja ohjaajien työvälineenä heidän edistäessään yrittäjien hyvinvointia osana opiskelijoiden opintoja yhteistyössä yrittäjien kanssa.

Laurea ja sen Voi hyvin -hankkeen toimijat olemme kiinnostuneista yrittäjän hyvinvoinnista myös hankkeen jälkeen. Jos mielessäsi on kehittämisaihio, hankeidea tai haaste, joka nivoutuu yksin- ja mikroyrittäjien hyvinvointiin, ole yhteydessä. Tartutaan ideaan ja ratkokaan haasteita yhdessä.

 

Yhteystiedot

 

Tarja Kantola

Yliopettaja, FT

Toivo@Tee -hanke (proj.pääll.)
tarja.kantola(at)laurea.fi
+358 40 6830156
Laurea-ammattikorkeakoulu
Taidetehtaankatu 1
06100 Porvoo

Voi hyvin -hankkeen toteutus Camp’einä

 

Hanke toteutettiin toisiaan seuraavina kehittämiskokonaisuuksina eli Camp’einä. Ensimmäisessä vaiheessa (NeedCamp) paneuduttiin kunkin yrittäjän hyvinvoinnin edistämiseen liittyviin tarpeisiin ja luotiin yrittäjäkohtainen polku hankkeessa. Tämän jälkeen yrittäjät osallistuivat oman valintansa mukaan yhdestä kolmeen toiminnalliseen osioon (ActCamps). Hanke päättyi yrittäjän osalta yrittäjäkohtaiseen arviointiin ja jatkosuunnitelmiin oman hyvinvoinnin edistämiseksi (EvalCamps).

Kumppaneina hankkeessa olivat Kisakallio Urheiluopisto ja Uudenmaan yrittäjät.

 

.

Toiminnallisista Camp’eistä vastasivat:

FutuCamp: Jukka Laitinen, hankeasiantuntija, KTM, jukka.laitinen(at)laurea.fi; Tarja Meristö, yliopettaja, KTT, tarja.meristo(at)laurea.fi

HealthCamp: Anne Makkonen, lehtori, TtM, anne2.makkonen(at)laurea.fi; Liisa Ranta, lehtori, TtM, liisa.ranta(at)laurea.fi

DevelCamp ja MultiCamp: Tarja Kantola, yliopettaja, FT, tarja.kantola(at)laurea.fi

SelfCamp: Maija-Leena Kukkonen, lehtori, TtM, maija-leena.kukkonen(at)laurea.fi